KOŠARICA Ni izdelkov. 0.00 €
Domov Ustvarjalne delavnice

Prijavite se na e-novičke!

Email
Vpišite vaš email naslov.

Jesenske ustvarjalne delavnice

Ponedeljek 30. 10. 2017 - Fimo masa in različne tehnike zlatenja, ter barvanja izdelkov

Na delavnici si bomo izdelali nakit iz Fimo mase in spoznali razne tehnike barvanja polimerne gline.  Kot osnovni izdelek bomo naredili obesek, lahko pa  tudi osnovne elemente za prstane, broške ali pripadajoče uhančke. Prikazala bom uporabo zlatih lističev v Fimo masi, najnovejše Pearl Ex metalne pigmente, zlatenje z drobnimi bleščicami, akrilnimi barvami, alkoholnimi in akrilnimi tuši, Izink tuši, ter pigmenti v balzinicah za štampiljke. Naredili bomo razne odtise v material in ugotavljali kakšne odtise za seboj pustijo srajčke za embossiranje, štampiljke, brusni papir in cedila. Prikazala bom možnosti uporabe metalnih pigmentov v kombinaciji s štampiljkami, šablonami in poudarjenimi izbočenimi teksturami. Ugotovili bomo s katerimi materiali si lahko pomagamo pri odtisih, oziroma, kako jih najbolje poudarimo.  Prve izdelke bomo tudi pekli, ter se pogovorili o zaključnih fazah pri oblikovanju iz polimerne gline. Torej govorili bomo o naknadnem barvanju pečenih izdelkov, brušenju, poliranju in vrtanju. Uporabljali bomo naprave za valjanje mase in aparat za graviranje in brušenje, zato je število udeležencev te delavnice omejeno. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Četrtek, 2. 11. 2017 - Novoletne voščilnice s pomočjo naprave  Buddy Pro , prahom za embosiranje in akvarelnimi barvami

Nov, nepogrešljiv pripomoček za natančno odtiskovanje prozornih štampiljk vam bo zagotovo všeč. Z njim lahko vedno odtisnemo lepe in jasne odtise, tudi, če nimamo najnovejših blazinic za štampiljke, saj naprava omogoča večkraten odtis štampiljke na isto mesto. Tako se lahko igramo z barvnimi prehodi in postopnim odtiskovanjem. Naučili se bomo tehniko embosiranja z embosing prahom. Dejansko bodo vaši odtisi izgledali, kot bi bili natisnjeni profesionalno, saj se metalni prah stopi in odtis je podoben pravemu tisku.  Prah za embosiranje potresemo po lepljivi podlagi (lahko uporabimo lepilo v svinčniku ali pa lepilno blazinico za štampiljke). Prah vsebuje posebne delce, ki se na vročini stopijo, segrevali ga bomo s pomočjo posebnega grelca. Notranjost odtisov pa bomo pobarvali z akvarelnimi barvami. Naredili bomo čudovite novoletne voščilnice, ki jih bomo podarili bližnjim v čarobnih prazničnih dneh, ki nas čakajo konec leta. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Petek, 3. 11. 2017 - Novoletne voščilnice s pomočjo naprave Press Boss , prahom za embosiranje in šablonami za mešano tehniko

Nellie's Press Boss  je naprava, ki jo pač nujno potrebujete , če želite izdelati lepe embosirane in dovršeno izrezane novoletne čestitke. Z Nellie's Press Boss napravo lahko režete, tiskate, perforirate  in embosirate papir. S pomočjo naprave si bomo izdelali osnove za čestitke, izrezali elemente iz papirja, ter si naredili okrasni izbočen (embosiran) papir. Naučili se bomo tudi tehniko embosiranja z embosing prahom. Prah za embosiranje potresemo po lepljivi podlagi (lahko uporabimo lepilo v svinčniku ali pa lepilno blazinico za štampiljke). Prah vsebuje posebne delce, ki se na vročini stopijo, segrevali ga bomo s pomočjo posebnega grelca. Naučili pa se bomo tudi rokovanja z aplikatorji. Za natančno barvanje izbočenih delov pri čestitki je potreben aplikator z blazinico, za senčenje in delo s šablonami pa je bolje imeti aplikator s filcem za nanašanje barve.  Seveda bomo na delavnici vse naštete tehnike preizkusili in se naučili še veliko novega. Delavnica je namenjena vsem, tudi tistim, ki napravo že imate doma, pa vas zanimajo dodatne možnosti uporabe, kot tistim, ki imate doma podobne napravice, kot so: Cuttle Bug, Joy, Sizzix… pa tudi vsem ostalim, ki bi radi preizkusili napravo ali se naučili dela z embossing prahom in si naredili čudovite voščilnice. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!


Delavnice bodo potekala v prostorih trgovine Hobby & Art.
Od 16.00 do 18.00 ure.
Cena ene delavnice je 15 €


V ceno posamezne delavnice je vključen ves uporabljen material! 
Prijave so obvezne.

Vabljeni!

 

Prijave in informacije:
Telefon: 04 / 2366 590 
Elektronski naslov:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Mentorica: Zdravka Rihtaršič, likovna pedagoginja

 
Domov Ustvarjalne delavnice

USTVARJALNE IDEJE

barve za tekstil

Barve za tekstil

Ste se popackali? Bi radi poživili dolgočasno enobarvno majico? HobbyArt ima rešitev za vas...

Slikamo na steklo

Barve za steklo

Predstavljamo vam set barv za slikanje na steklo. Z uporabo šablon je to čisto preprosto.

voscilnica-s-sivanjem

Po šabloni šivana voščilnica

Zamudna tehnika s prelepim končnim rezultatom...
voscilnica-prikaz-embossing-tehnike

Prikaz Embossing tehnike

Potresemo embossing prah in ga pogrejemo, rezultat je ...
voscilnica_s_stempiljkami

Izdelava novoletne voščilnice

Štempiljke, bleščice, nalepke, bordure, lepilo v svinčniku

Kontaktni podatki

Hobby & Art
Ulica Mirka Vadnova 19
4000 Kranj

Dosegljivi smo

tel: 04 / 2366 590
fax: 04 / 2366-591
email:info@hobbyart.si

Hobby & Art ponudba

Spletna stran www.hobbyart.si za normalno delovanje spletne trgovine uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.