KOŠARICA Ni izdelkov. 0.00 €
Domov Ustvarjalne delavnice

Prijavite se na e-novičke!

Email
Vpišite vaš email naslov.

Poletne počitniške delavnice Hobby&Art 2018

  1. sklop 26. - 29. 6. 2018
  2. sklop 2. - 5. 7. 2018
  3. sklop 23. - 26. 7. 2018
  4. sklop 31. 7. - 3. 8. 2018
  5. sklop 31. 7. - 3. 8. 2018
  6. sklop 28. - 31.8.2018

 

Prvi sklop 26. - 29. 6. 2018

Torek, 26.6.2018 - Drobne poletne zapestnice v izbranih barvnih tonih

Za otvoritev poletne sezone, si boste lahko na delavnici ustvarili modne zapestnice v različnih tehnikah. Letos je modno imeti na roki več zapestnic hkrati v izbranih barvnih tonih, ki so si med seboj sorodni. Naučili se bomo prepletanja vrvic, nizanja perlic v tri vrste, naredili bomo zapestnice na različne osnove (vrvice, gibljiva žička, elastični laks, memory žica, najlonska nit, usnje…) seveda pa bomo vse zapestnice tudi pravilno zaključili (zatezni vozel, karabin, S zaključek…) Izbor perlic in materialov je res ogromen, sigurno boste med njimi našli tudi barvni odtenek, ki bo zaznamoval vaše poletje. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Sreda, 27.6.2018 - Barve in štampiljke za poslikavo tekstila

Sigurno imate doma kakšen kos oblačila, ki bi ga bilo potrebno predelati zaradi kakega madeža….ali pa samo dolgočasno enobarvno majčko, ki bi jo radi potiskali. Prinesite jih s seboj na delavnico, kjer se bomo spoznali z raznimi tehnikami poslikave tekstila. Najnovejše so štampiljke za tekstil, s katerimi zelo enostavno lahko štampljate po tekstilu. Na delavnici si bomo izbrali poljuben motiv, ki ga boste lahko tudi pobarvali…na voljo bodo flomastri, konture in barve za svetel ali temen tekstil, štampiljke in šablone. Sedaj pa hitro pobrskajte po omari in ne pozabite vzeti s seboj na delavnico vsaj 3 različne kose bombažnih oblačil. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Četrtek, 28.6.2018 -  Vrtnica iz penaste gume (moos gumi)

Vzdržljivost in uporabnost penaste gume nas včasih res preseneti. Penasto gumo je mogoče enostavno oblikovati s pomočjo segrevanja. Z grelno pištolo se moos gumi segreje in oblikuje, lahko ročno ali pa s kalupi. Doma jo lahko segrevate tudi na likalniku ali pa na grelni plošči. Tako oblikovane cvetne liste s pomočjo lepilne pištole lepimo v rožo ali pa sestavimo vrtnico. Dekoriramo jih z barvasto blazinico za štampiljke. Na delavnici bomo izdelali vrtnico. Leseno palčko bomo ovili s krep zelenim samolepilnim trakom za rože. Za cvetne liste si bomo pomagali z Nellie's Press Boss napravo, s katero bomo odrezali srčaste liste vrtnice iz penaste gume. Zelene liste pa bomo enostavno nastrigli s škarjami. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Petek, 29.6.2018 - «Šrink plastika« (skrčljiva folija) … izdelek: uhani in obesek

Zanimiva plastika, ki se po toplotni obdelavi skrči za polovico in postane približno petkrat debelejša. To omogoča natančne detajle in precizno izdelavo. Plastika nam ponuja ogromno ustvarjalnih možnosti, tokrat si bomo izdelali komplet nakita. Na voljo nam je prozorna, bela, ali polprosojna , na katere se lahko dela z različnimi risali in celo slikarskimi tehnikami. Folijo se lahko obrusi in tako jo lahko obarvamo celo z navadnimi barvicami. Mi bomo s pomočjo Press Bossa izrezali različne oblike, ter jih pobarvali z vodoodpornimi flomastri, Copic flomastri in Sakura rolerji z bleščicami. Lahko si bomo naredili tudi odtise s Stazon blazinico za štampiljke in jih pobarvali. Po potrebi bomo v oblike naredili luknjice in jih segreli s pomočjo grelnika, da se bodo skrčile (lahko bi jih postavili tudi v pečico). Nastali bodo zanimivi pomanjšani izdelki s prefinjenimi majhnimi detajli. Izdelali si bomo dva kosa nakita po želji (obesek, prstan, uhani, broška…) Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Delavnice bodo potekala v prostorih trgovine Hobby & Art.
Od 16.00 do 18.00 ure.
Cena ene delavnice je 15 €
Cena sklopa 4 delavnic je 50 €

V ceno posamezne delavnice je vključen ves uporabljen material! 
Prijave so obvezne.

Vabljeni!

 

Prijave in informacije:
Telefon: 04 / 2366 590 
Elektronski naslov:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Mentorica: Zdravka Rihtaršič, likovna pedagoginja

 


Drugi sklop 2. - 5. 7. 2018

Ponedeljek, 2.7.2018 - Izdelovanje prstana in obeska iz aluminijaste žice

Vsepovsod po stojnicah lahko opazite nakit iz žice presenetljivega sijaja in oblik, verjetno pa ne veste, kako enostavno se ta nakit pravzaprav izdeluje. Na tokratni delavnici si boste lahko prstan naredili po svojih merah in okusu. Aluminijasta žica se zelo lahko upogiba in oblikuje, zato se jo enostavno lahko uporablja pri oblikovanju celih prstanov in raznoraznega okrasnega nakita. Na delavnici si boste v poljubni barvi izdelali prstan ali dva in obesek za na zapestnico ali verižico. Ugotovili bomo tudi katere vrste perl lahko uporabimo pri izdelavi prstana oz. obeska. Uporabljali bomo embosirano aluminijasto žico, ploščato in navadno. Glede na željo pri obesku, pa se bomo tudi naučili zaključiti ogrlico in zapestnico. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Torek, 3.7.2018 - Zabavni pajacki iz najlona

Kako vdihniti življenje odsluženim najlonskim nogavicam? Enostavno… pridite se naučiti na delavnico. Najlon je velik hit v naši ponudbi, če pri roki nimamo prave barve najlonskih nogavic, pa si lahko barve izberemo kar v naši trgovini. Najbolj popularne so rože iz najlona. Mi pa se bomo naučili izdelovati prikupne pajacke s krilci. Za osnovo bomo uporabili manjše vataste kroglice, za krila pa bomo najlon napeli čez žičnato ogrodje tako, kot pri izdelavi rož. Za lase bomo uporabili barvna peresa. Vse skupaj bomo ročno sešili. Mali viseči pajacki obešeni na posebno mesto (okno, avto…) nam lahko prinašajo srečo. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Sreda, 4.7.2018 - Dekoracija lesenih okvirjev z barvami za razpokanje

Imamo nove lesene okvirje in barve za razpokanje površine v stalni ponudbi, ki so več kot odlične, ampak jih marsikdo ne pozna oz. ne zna delati z njimi. So izredno uporabne dekorativne barve, če želimo doseči razpokan, starinski videz predmetov ali pohištva. Lesene okvirje bomo postarali z barvami za razpokanje, ki dajejo enkraten starinski videz. Najprej bomo na leseno podlago nanesli poseben medij, ga posušili in kasneje nanesli še barvo za razpokanje. Izbirali boste lahko med mikro razpokami (nanašanje s čopičem) in večjimi razpokami, pri katerih barvo nanašamo kar z lopatico. Barve med seboj lahko tudi mešamo, zagotavljamo pa vam, da boste presenečeni nad rezultatom. Vabljeni!

 

Četrtek, 5.7.2018 - Fimo masa, Pardo masa in tehnika razpokanja … nakit

Na delavnici si bomo izdelali nakit iz Fimo mase in Pardo mase. S pomočjo alkoholnih tušev bomo ustvarili razpokan videz na površini polimerne gline. Pri tem bomo uporabljali grelno pištolo in fine bleščice. Efekt, ki bo nastal je presenetljivo lep in splošno uporaben pri izdelavi nakita. Kot osnovni izdelek bomo izvedli obesek in mu naredili tudi pripadajoče uhančke, ter prstan. Prve izdelke bomo tudi pekli, ter se pogovorili o zaključnih fazah pri oblikovanju iz polimerne gline. Torej govorili bomo o naknadnem barvanju pečenih izdelkov, brušenju, poliranju in vrtanju, kar bomo na delavnici seveda tudi preizkusili. Uporabljali bomo naprave za valjanje mase, grelno pištolo in aparat za graviranje in brušenje, zato je število udeležencev te delavnice omejeno. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Delavnice bodo potekala v prostorih trgovine Hobby & Art.
Od 16.00 do 18.00 ure.
Cena ene delavnice je 15 €
Cena sklopa 4 delavnic je 50 €

V ceno posamezne delavnice je vključen ves uporabljen material! 
Prijave so obvezne.

Vabljeni!

 

Prijave in informacije:
Telefon: 04 / 2366 590 
Elektronski naslov:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Mentorica: Zdravka Rihtaršič, likovna pedagoginja

 


Tretji sklop 23. - 26. 7. 2018

Ponedeljek, 23.7.2018 - Starinske lesene škatlice za nakit »shabby chic«

S krednimi barvami v čudovitih pastelnih odtenkih lahko pobarvamo raznorazne uporabne, pa tudi okrasne predmete. Veliko se uporabljajo za obdelavo pohištva, saj je trenutno mat videz pohištva in dekorativnih predmetov zelo moden. Na voljo so v pastelnih, nordijskih odtenkih, ki vas bodo začarali. Te izredno kvalitetne barve lahko ob uporabi medija tudi odbrusimo iz predmetov. Z uporabo dveh barv različnih odtenkov in antičnim voskom je mogoče čudovito pobarvati leseno skrinjo in jo potem pobrusiti, da je videti kot, da je stara že stoletja. Posebna tehnika in kredast videz barv bosta vdahnili vaši izbrani leseni skrinjici svojstven Shabby – chic izgled. Za piko na i, pa se bomo poigrali tudi s šablonami in samolepilnimi nalepkami. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Torek, 24.7.2018 - Poletne voščilnice s pomočjo naprave Buddy Pro , prahom za embosiranje in akvarelnimi barvami

Nov, nepogrešljiv pripomoček za natančno odtiskovanje prozornih štampiljk vam bo zagotovo všeč. Z njim lahko vedno odtisnemo lepe in jasne odtise tudi, če nimamo najnovejših blazinic za štampiljke, saj naprava omogoča večkraten odtis štampiljke na isto mesto. Tako se lahko igramo z barvnimi prehodi in postopnim odtiskovanjem. Naučili se bomo tehniko embosiranja z embosing prahom. Dejansko bodo vaši odtisi izgledali, kot bi bili natisnjeni profesionalno, saj se metalni prah stopi in odtis je podoben pravemu tisku. Prah za embosiranje potresemo po lepljivi podlagi (lahko uporabimo lepilo v svinčniku ali pa lepilno blazinico za štampiljke). Prah vsebuje posebne delce, ki se na vročini stopijo, segrevali ga bomo s pomočjo posebnega grelca. Notranjost odtisov pa bomo pobarvali z akvarelnimi barvami. Garantiramo vam nepozabne voščilnice, katerih tematiko si boste lahko sami izbrali. Nova znanja in materiali vas bodo sigurno navdušili. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Sreda, 25.7.2018 - Sladoledne žličke oblečene v Fimo maso.

Verjetno imate v domači uporabi kak kos jedilnega pribora, ki bi ga lahko popestri s pomočjo Fimo mase. Lahko so to desertne žlice ali vilice….najbolje pa se obnesejo dolge kovinske žličke za jogurt ali sladoled. Šest kosov kovinskega jedilnega pribora, kateremu ročaje bi želeli polepšati prinesite s seboj na delavnico. Lahko si predelate tudi kovinske zajemalke, obračalke…ipd. Na delavnici bomo vaš jedilni pribor popestrili s čudovitimi barvami polimerne gline (FIMO mase) po vaši izbiri. Oblikovali bomo ročaje, ki jih potem lahko občasno perete celo v pomivalnem stroju, saj jih bomo po pečenju tudi zaščitili z lakom, ki je primeren tudi za stik z živili. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Četrek, 26.7.2018 - Mozaik ujet v nakit (obeski in prstani)

Kako magičen je lahko mozaik se boste na tokratni delavnici lahko prepričali kar sami. Na voljo imamo mini koščke glazirane keramike, ki jih lahko glede na barvo in debelino vstavljamo v osnove z robom. Naredili si boste lahko svojevrsten vzorček in ga potem vedno nosili s seboj. Na osnovo za prstan ali obesek, bomo zlagali mozaične delce po klasičnem postopku: lepljenje in nato še fugiranje. Izbrali si boste svoje barve in oblike in si naredili mozaično sestavljanko. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Delavnice bodo potekala v prostorih trgovine Hobby & Art.
Od 16.00 do 18.00 ure.
Cena ene delavnice je 15 €
Cena sklopa 4 delavnic je 50 €


V ceno posamezne delavnice je vključen ves uporabljen material! 
Prijave so obvezne.

Vabljeni!

 

Prijave in informacije:
Telefon: 04 / 2366 590 
Elektronski naslov:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Mentorica: Zdravka Rihtaršič, likovna pedagoginja

 


Četrti sklop 31. 7. - 3. 8. 2018

Torek, 31.7.2018 - Broška iz filca in volne za polstenje

Tokrat se bomo na delavnici naučili mokrega polstenja filca. Iz izbranih vlaken volne za polstenje bomo v mokri tehniki izdelali nekaj podolgovatih elementov »črvov«, ki jih bomo kasneje prišili kovinsko osnovo za broško. Poigrali se bomo tudi z osnovnimi oblikami iz filca, ki jih bomo izrezali s pomočjo Nellie's Press Boss naprave. Vse skupaj bomo prišili na broško z običajno šivanko … seveda bomo v broško vpletli tudi razne perlice, da bo izdelek še lepši. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Sreda, 1.8.2018 - Škatla za čopiče v servetni tehniki

Na leseno osnovo, ki se lahko kasneje uporabi kot zanimiva lesena peresnica ali pa kot škatla za čopiče, bomo na tokratni delavnici izvedli servetno tehniko. Nekateri to tehniko že poznate, vendar pa bomo tokrat s posebnim postopkom nanašanja servietov skušali škatlice obleči brez gubic. Najprej bomo škatle pobarvali z belo akrilno barvo. Serviete bomo namočili in raztegnili na foliji, nato pa položili na belo osnovo škatle za čopiče. Na koncu se bomo poigrali tudi z blazinicami za štampiljke in škatlico naredili še lepšo. Notranjost bomo obleki s filcem, da bodo čopiči ležali na mehki podlagi. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Četrtek, 2.8.2018 - Fimo masa, teksture in Pearl Ex metalni prah….nakit

Na delavnici si bomo izdelali nakit iz Fimo mase in najnovejših Pearl Ex metalnih pigmentov. Prikazala bom možnosti uporabe metalnih pigmentov v kombinaciji s štampiljkami, šablonami in poudarjenimi izbočenimi teksturami. Ugotovili bomo s katerimi materiali si lahko pomagamo pri odtisih, oziroma, kako jih najbolje poudarimo. Kot osnovni izdelek bomo izvedli obesek in mu naredili tudi pripadajoče uhančke, ter prstan. Prve izdelke bomo tudi pekli, ter se pogovorili o zaključnih fazah pri oblikovanju iz polimerne gline. Torej govorili bomo o naknadnem barvanju pečenih izdelkov, brušenju, poliranju in vrtanju, kar bomo na delavnici seveda tudi preizkusili. Uporabljali bomo naprave za valjanje mase in aparat za graviranje in brušenje, zato je število udeležencev te delavnice omejeno. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Petek, 3.8.2018 - Skleda iz dekorativnega betona

Popularen industrijski videz predmetov je še vedno v trendu. Beton je material, ki najbolje povzame industrijski, surov videz. ta pa se potem kombinira s kontrastnimi metalnimi barvami, ali pa mat krednimi barvami. Na delavnici si bomo izbrali svoje kalupe, zmešali beton in ga odlili. Naredili bomo tudi gosto maso, da bomo izdelali tenke sklede na osnovi balonov. Ko se bodo izdelki posušili, jih bomo delno prebarvali. Beton je izredno trpežen in lep material… nad izdelki in estetiko boste sigurno navdušeni.

 

Delavnice bodo potekala v prostorih trgovine Hobby & Art.
Od 16.00 do 18.00 ure.
Cena ene delavnice je 15 €
Cena sklopa 4 delavnic je 50 €

V ceno posamezne delavnice je vključen ves uporabljen material! 
Prijave so obvezne.

Vabljeni!

 

Prijave in informacije:
Telefon: 04 / 2366 590 
Elektronski naslov:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Mentorica: Zdravka Rihtaršič, likovna pedagoginja

 


Peti sklop 28. - 31. 8. 2018

Torek, 28.8.2018 - Osnove zaključevanja nakita

Začetki so vedno težki, sploh če ne veš kako bi se lotil zaključkov pri verižicah, katero lepilo uporabiti pri prstanih, katere klešče so najbolj primerne za stiskanje štoparjev ali katere krogce uporabiti za mini karabine. Pa kako narediti zatezni vozel na vrvici? Naučili se boste uporabe vseh vrst karabinov in zaključkov glede na osnovo (laks, bombažna vrvica, več debelejših vrvic, najlonska vrvica, bakrena žica,aluminijasta žica, spominska žica, zatezni vozel…), spoznali različne vrste klešč in žice, ter se naučili rokovanja z njimi. Izdelali si boste tudi enostaven nakit: zapestnico, verižico in uhane. Končni izdelek bo komplet nakita po vaših željah, ki ga boste z veseljem nosili ali pa podarili. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Sreda, 29.8.2018 - Steklene vazice Decopatch/barve za steklo

Stekleno embalažo odlično lahko recikliramo. Na delavnici bomo spoznali različne barve za steklo. Od kontur, flomastrov, pa do barv na vodni in na smolnati osnovi. Vazice bomo tokrat poslikali z barvami (konture, flomastri, ali barve v lončkih) in oblekli v Decopatch papir. Lahko si boste naredili kombinacijo ali pa kar dve, eno poslikano in eno oblečeno. Papir se na steklo prilepi s pomočjo posebnega lepila, ki ga namažemo po steklu in še enkrat po papirju, da gubice dobro zgladimo. Tako si boste pridobili osnovno znanje Decopatch tehnike, in tehnike poslikave stekla, ki ju boste lahko tudi doma s pridom uporabljali (okrasni predmeti, darilna embalaža, pohištvo, dekoracija ogledal, ploščic, kozarcev in keramičnih skodelic …) Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Četrtek, 30.8.2018 - Naredimo si magnetno tablo za igro, na katero lahko rišemo tudi s kredami ali krednimi flomastri

Na delavnici si boste tokrat lahko izdelali poljubno dimenzijo magnetne »Piši- briši« table. Rob table bomo okrasili s krednimi barvami. Tabla je namenjena za pisanje s kredami ali krednimi flomastri. Naredili si bomo tudi 9 lesenih magnetov v barvah okvirja, da si bomo potem s krednim flomastrom narisali mrežo in se igrali popularno igrico: Tri v vrsto. Na močno kartonsko osnovo bomo najprej nanesli magnetno barvo in čez prelakirali s posebnim lakom, ki površino spremeni v »Piši-briši« tablo. Na zadnjo stran bomo nalepili tudi trikotnik za obešanje na steno. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Petek, 31.8.2018 - Okrogle in ovalne perle iz Fimo/Pardo mase …bogata verižica v različnih tehnikah

Na delavnici si bomo izdelali ogrlico iz Fimo/Pardo mase in spoznali razne tehnike barvanja in obdelovanja polimerne gline. Tokrat se bomo preizkusili v izdelovanju okroglih perl, ki jih bomo v končni fazi tudi prevrtali in nanizali na vrvico. Naredili bomo perle v različnih tehnikah: s soljo, z zlatimi lističi, barvni preliv, z bleščicami, z metalnim prahom, z različnimi odtisi in barvnimi blazinicami… Prve izdelke bomo tudi pekli, saj je pri okroglih perlah prav peka zelo pomembna. Govorili bomo o naknadnem barvanju pečenih izdelkov, brušenju, poliranju in vrtanju. Uporabljali bomo naprave za valjanje mase in aparat za graviranje in brušenje, zato je število udeležencev te delavnice omejeno. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Delavnice bodo potekala v prostorih trgovine Hobby & Art.
Od 16.00 do 18.00 ure.
Cena ene delavnice je 15 €

V ceno posamezne delavnice je vključen ves uporabljen material! 
Prijave so obvezne.

Vabljeni!

 

Prijave in informacije:
Telefon: 04 / 2366 590 
Elektronski naslov:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Mentorica: Zdravka Rihtaršič, likovna pedagoginja

 


Šesti sklop 28. - 31.8.2018

1. Chokerji…verižice

Izredno popularne verižice so letos Chokerji … to so verižice, ki se nosijo tesno ob vratu. Izdelali bomo tri različne variante, ter jih tudi zaključili na različne načine. Če bomo imeli dovolj časa, pa si bomo izdelali tudi pripadajoče zapestnice. Uporabili bomo zelo popularne obeske kovinskih peres in jih kombinirali z debelejšimi trakovi iz usnja in velurja. Prikazala bom tudi zaključevanje tekstilnih in čipkastih trakov s pomočjo podaljševalne verižice. . Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

2. Kredne barve za porcelan in steklo

Razveselili smo se novih barv za steklo in porcelan, ki so pralno obstojne in v čistih mat odtenkih krednih barv. Seveda se barve lahko kombinira tudi s flomastri za keramiko. Zelo zanimivi pa kozarci nastanejo, če barve omejimo s pomočjo lepilnega traku, tako bodo izgledali kot, da smo jih pomočili v barvo. Poigrali se bomo s steklenicami, kozarci in keramičnimi skodelicami. S seboj na delavnico lahko prinesete tudi svoj material za poslikavo(steklo, kovina, keramika). Zanimive efekte pa bomo dobili tudi s pomočjo konturnih nalepk. Se že veselim. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

3. Decopatch tehnika

Si želite spoznati še enostavnejšo tehniko dekoracije, kot je servetna tehnika? Zanimivi vzorci decopatch papirjev so nas očarali. Rožasti vzorci, črtasti, barvasti, geometrijski in živalski vzorci papirjev so primerni za obnovitev starega predalnika ali pa celo oblačenje kartonastih živali. Vsak si bo izbral svojo žirafo, slona, mačka … ali pa dinozavra. Kot osnovo bomo torej uporabili kaširane živali iz kartona, jih pobarvali z belo akrilno barvo, papirje natrgali ali nastrigli, ter jih s posebnim lepilom nalepili na živali. Tehnika je izredno zanimiva za splošno dekoracijo na različne osnove (les, platno, papir, karton, kovina in celo plastiko). Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

4. Scrapbooking, izdelava in dekoracija potovalnega albuma.

Personalizirani albumi tudi pri nas prihajajo v veljavo, saj je izdelava tako zelo zanimiva in kreativna in na voljo je toliko možnosti. Končni izdelek pa je pravi unikat. Tako si lahko sami izberemo barve in vzorce papirjev, si naredimo svoje naslovne platnice, za dekoracijo fotografij pa uporabimo štampiljke, luknjače, trakove, okraske, nalepke, oz. raznorazne materiale in pripomočke, ki jih pa pri nas v Hobby&Artu ne manjka. Na delavnico si nekaj počitniških fotografij prinesete s seboj, za ostalo pa poskrbimo mi! Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Delavnice bodo potekala v prostorih trgovine Hobby & Art.
Od 16.00 do 18.00 ure.
Cena ene delavnice je 15 €

V ceno posamezne delavnice je vključen ves uporabljen material! 
Prijave so obvezne.

Vabljeni!

 

Prijave in informacije:
Telefon: 04 / 2366 590 
Elektronski naslov:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Mentorica: Zdravka Rihtaršič, likovna pedagoginja

 

 
Domov Ustvarjalne delavnice

USTVARJALNE IDEJE

barve za tekstil

Barve za tekstil

Ste se popackali? Bi radi poživili dolgočasno enobarvno majico? HobbyArt ima rešitev za vas...

Slikamo na steklo

Barve za steklo

Predstavljamo vam set barv za slikanje na steklo. Z uporabo šablon je to čisto preprosto.

voscilnica-s-sivanjem

Po šabloni šivana voščilnica

Zamudna tehnika s prelepim končnim rezultatom...
voscilnica-prikaz-embossing-tehnike

Prikaz Embossing tehnike

Potresemo embossing prah in ga pogrejemo, rezultat je ...
voscilnica_s_stempiljkami

Izdelava novoletne voščilnice

Štempiljke, bleščice, nalepke, bordure, lepilo v svinčniku

Kontaktni podatki

Hobby & Art
Ulica Mirka Vadnova 19
4000 Kranj

Dosegljivi smo

tel: 04 / 2366 590
fax: 04 / 2366-591
email:info@hobbyart.si

Hobby & Art ponudba

Spletna stran www.hobbyart.si za normalno delovanje spletne trgovine uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.