KOŠARICA Ni izdelkov. 0.00 €
Domov Ustvarjalne delavnice

Prijavite se na e-novičke!

Email
Vpišite vaš email naslov.

Poletne počitniške delavnice Hobby&Art 2018

 

 

 

 


Četrti sklop 31. 7. - 3. 8. 2018

Torek, 31.7.2018 - Broška iz filca in volne za polstenje

Tokrat se bomo na delavnici naučili mokrega polstenja filca. Iz izbranih vlaken volne za polstenje bomo v mokri tehniki izdelali nekaj podolgovatih elementov »črvov«, ki jih bomo kasneje prišili kovinsko osnovo za broško. Poigrali se bomo tudi z osnovnimi oblikami iz filca, ki jih bomo izrezali s pomočjo Nellie's Press Boss naprave. Vse skupaj bomo prišili na broško z običajno šivanko … seveda bomo v broško vpletli tudi razne perlice, da bo izdelek še lepši. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Sreda, 1.8.2018 - Škatla za čopiče v servetni tehniki

Na leseno osnovo, ki se lahko kasneje uporabi kot zanimiva lesena peresnica ali pa kot škatla za čopiče, bomo na tokratni delavnici izvedli servetno tehniko. Nekateri to tehniko že poznate, vendar pa bomo tokrat s posebnim postopkom nanašanja servietov skušali škatlice obleči brez gubic. Najprej bomo škatle pobarvali z belo akrilno barvo. Serviete bomo namočili in raztegnili na foliji, nato pa položili na belo osnovo škatle za čopiče. Na koncu se bomo poigrali tudi z blazinicami za štampiljke in škatlico naredili še lepšo. Notranjost bomo obleki s filcem, da bodo čopiči ležali na mehki podlagi. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Četrtek, 2.8.2018 - Fimo masa, teksture in Pearl Ex metalni prah….nakit

Na delavnici si bomo izdelali nakit iz Fimo mase in najnovejših Pearl Ex metalnih pigmentov. Prikazala bom možnosti uporabe metalnih pigmentov v kombinaciji s štampiljkami, šablonami in poudarjenimi izbočenimi teksturami. Ugotovili bomo s katerimi materiali si lahko pomagamo pri odtisih, oziroma, kako jih najbolje poudarimo. Kot osnovni izdelek bomo izvedli obesek in mu naredili tudi pripadajoče uhančke, ter prstan. Prve izdelke bomo tudi pekli, ter se pogovorili o zaključnih fazah pri oblikovanju iz polimerne gline. Torej govorili bomo o naknadnem barvanju pečenih izdelkov, brušenju, poliranju in vrtanju, kar bomo na delavnici seveda tudi preizkusili. Uporabljali bomo naprave za valjanje mase in aparat za graviranje in brušenje, zato je število udeležencev te delavnice omejeno. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Petek, 3.8.2018 - Skleda iz dekorativnega betona

Popularen industrijski videz predmetov je še vedno v trendu. Beton je material, ki najbolje povzame industrijski, surov videz. ta pa se potem kombinira s kontrastnimi metalnimi barvami, ali pa mat krednimi barvami. Na delavnici si bomo izbrali svoje kalupe, zmešali beton in ga odlili. Naredili bomo tudi gosto maso, da bomo izdelali tenke sklede na osnovi balonov. Ko se bodo izdelki posušili, jih bomo delno prebarvali. Beton je izredno trpežen in lep material… nad izdelki in estetiko boste sigurno navdušeni.

 

Delavnice bodo potekala v prostorih trgovine Hobby & Art.
Od 16.00 do 18.00 ure.
Cena ene delavnice je 15 €
Cena sklopa 4 delavnic je 50 €

V ceno posamezne delavnice je vključen ves uporabljen material! 
Prijave so obvezne.

Vabljeni!

 

Prijave in informacije:
Telefon: 04 / 2366 590 
Elektronski naslov:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Mentorica: Zdravka Rihtaršič, likovna pedagoginja

 


Peti sklop 20. - 23.8. 2018

Ponedeljek 20.8.2018 - Osnove zaključevanja nakita

Začetki so vedno težki, sploh če ne veš kako bi se lotil zaključkov pri verižicah, katero lepilo uporabiti pri prstanih, katere klešče so najbolj primerne za stiskanje štoparjev ali katere krogce uporabiti za mini karabine. Pa kako narediti zatezni vozel na vrvici? Naučili se boste uporabe vseh vrst karabinov in zaključkov glede na osnovo (laks, bombažna vrvica, več debelejših vrvic, najlonska vrvica, bakrena žica,aluminijasta žica, spominska žica, zatezni vozel…), spoznali različne vrste klešč in žice, ter se naučili rokovanja z njimi. Izdelali si boste tudi enostaven nakit: zapestnico, verižico in uhane. Končni izdelek bo komplet nakita po vaših željah, ki ga boste z veseljem nosili ali pa podarili. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Torek 21.8.2018 - Steklene vazice Decopatch/barve za steklo

Stekleno embalažo odlično lahko recikliramo. Na delavnici bomo spoznali različne barve za steklo. Od kontur, flomastrov, pa do barv na vodni in na smolnati osnovi. Vazice bomo tokrat poslikali z barvami (konture, flomastri, ali barve v lončkih) in oblekli v Decopatch papir. Lahko si boste naredili kombinacijo ali pa kar dve, eno poslikano in eno oblečeno. Papir se na steklo prilepi s pomočjo posebnega lepila, ki ga namažemo po steklu in še enkrat po papirju, da gubice dobro zgladimo. Tako si boste pridobili osnovno znanje Decopatch tehnike, in tehnike poslikave stekla, ki ju boste lahko tudi doma s pridom uporabljali (okrasni predmeti, darilna embalaža, pohištvo, dekoracija ogledal, ploščic, kozarcev in keramičnih skodelic …) Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Sreda 22. 8.2018 - Naredimo si magnetno tablo za igro, na katero lahko rišemo tudi s kredami ali krednimi flomastri

Na delavnici si boste tokrat lahko izdelali poljubno dimenzijo magnetne »Piši- briši« table. Rob table bomo okrasili s krednimi barvami. Tabla je namenjena za pisanje s kredami ali krednimi flomastri. Naredili si bomo tudi 9 lesenih magnetov v barvah okvirja, da si bomo potem s krednim flomastrom narisali mrežo in se igrali popularno igrico: Tri v vrsto. Na močno kartonsko osnovo bomo najprej nanesli magnetno barvo in čez prelakirali s posebnim lakom, ki površino spremeni v »Piši-briši« tablo. Na zadnjo stran bomo nalepili tudi trikotnik za obešanje na steno. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Četrtek 23.8.2018 - Okrogle in ovalne perle iz Fimo/Pardo mase …bogata verižica v različnih tehnikah

Na delavnici si bomo izdelali ogrlico iz Fimo/Pardo mase in spoznali razne tehnike barvanja in obdelovanja polimerne gline. Tokrat se bomo preizkusili v izdelovanju okroglih perl, ki jih bomo v končni fazi tudi prevrtali in nanizali na vrvico. Naredili bomo perle v različnih tehnikah: s soljo, z zlatimi lističi, barvni preliv, z bleščicami, z metalnim prahom, z različnimi odtisi in barvnimi blazinicami… Prve izdelke bomo tudi pekli, saj je pri okroglih perlah prav peka zelo pomembna. Govorili bomo o naknadnem barvanju pečenih izdelkov, brušenju, poliranju in vrtanju. Uporabljali bomo naprave za valjanje mase in aparat za graviranje in brušenje, zato je število udeležencev te delavnice omejeno. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Delavnice bodo potekala v prostorih trgovine Hobby & Art.
Od 16.00 do 18.00 ure.
Cena ene delavnice je 15 €

V ceno posamezne delavnice je vključen ves uporabljen material! 
Prijave so obvezne.

Vabljeni!

 

Prijave in informacije:
Telefon: 04 / 2366 590 
Elektronski naslov:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Mentorica: Zdravka Rihtaršič, likovna pedagoginja

 


Šesti sklop 28. - 31.8.2018

Torek 28.8.2018 Chokerji…verižice

Izredno popularne verižice so letos Chokerji … to so verižice, ki se nosijo tesno ob vratu. Izdelali bomo tri različne variante, ter jih tudi zaključili na različne načine. Če bomo imeli dovolj časa, pa si bomo izdelali tudi pripadajoče zapestnice. Uporabili bomo zelo popularne obeske kovinskih peres in jih kombinirali z debelejšimi trakovi iz usnja in velurja. Prikazala bom tudi zaključevanje tekstilnih in čipkastih trakov s pomočjo podaljševalne verižice. . Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Sreda 29.8.2018 Kredne barve za porcelan in steklo

Razveselili smo se novih barv za steklo in porcelan, ki so pralno obstojne in v čistih mat odtenkih krednih barv. Seveda se barve lahko kombinira tudi s flomastri za keramiko. Zelo zanimivi pa kozarci nastanejo, če barve omejimo s pomočjo lepilnega traku, tako bodo izgledali kot, da smo jih pomočili v barvo. Poigrali se bomo s steklenicami, kozarci in keramičnimi skodelicami. S seboj na delavnico lahko prinesete tudi svoj material za poslikavo(steklo, kovina, keramika). Zanimive efekte pa bomo dobili tudi s pomočjo konturnih nalepk. Se že veselim. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Četrtek 30.8.2018 Decopatch tehnika

Si želite spoznati še enostavnejšo tehniko dekoracije, kot je servetna tehnika? Zanimivi vzorci decopatch papirjev so nas očarali. Rožasti vzorci, črtasti, barvasti, geometrijski in živalski vzorci papirjev so primerni za obnovitev starega predalnika ali pa celo oblačenje kartonastih živali. Vsak si bo izbral svojo žirafo, slona, mačka … ali pa dinozavra. Kot osnovo bomo torej uporabili kaširane živali iz kartona, jih pobarvali z belo akrilno barvo, papirje natrgali ali nastrigli, ter jih s posebnim lepilom nalepili na živali. Tehnika je izredno zanimiva za splošno dekoracijo na različne osnove (les, platno, papir, karton, kovina in celo plastiko). Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Petek 31.8.2018 Scrapbooking, izdelava in dekoracija potovalnega albuma.

Personalizirani albumi tudi pri nas prihajajo v veljavo, saj je izdelava tako zelo zanimiva in kreativna in na voljo je toliko možnosti. Končni izdelek pa je pravi unikat. Tako si lahko sami izberemo barve in vzorce papirjev, si naredimo svoje naslovne platnice, za dekoracijo fotografij pa uporabimo štampiljke, luknjače, trakove, okraske, nalepke, oz. raznorazne materiale in pripomočke, ki jih pa pri nas v Hobby&Artu ne manjka. Na delavnico si nekaj počitniških fotografij prinesete s seboj, za ostalo pa poskrbimo mi! Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Delavnice bodo potekala v prostorih trgovine Hobby & Art.
Od 16.00 do 18.00 ure.
Cena ene delavnice je 15 €

V ceno posamezne delavnice je vključen ves uporabljen material! 
Prijave so obvezne.

Vabljeni!

 

Prijave in informacije:
Telefon: 04 / 2366 590 
Elektronski naslov:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Mentorica: Zdravka Rihtaršič, likovna pedagoginja

 

 
Domov Ustvarjalne delavnice

USTVARJALNE IDEJE

barve za tekstil

Barve za tekstil

Ste se popackali? Bi radi poživili dolgočasno enobarvno majico? HobbyArt ima rešitev za vas...

Slikamo na steklo

Barve za steklo

Predstavljamo vam set barv za slikanje na steklo. Z uporabo šablon je to čisto preprosto.

voscilnica-s-sivanjem

Po šabloni šivana voščilnica

Zamudna tehnika s prelepim končnim rezultatom...
voscilnica-prikaz-embossing-tehnike

Prikaz Embossing tehnike

Potresemo embossing prah in ga pogrejemo, rezultat je ...
voscilnica_s_stempiljkami

Izdelava novoletne voščilnice

Štempiljke, bleščice, nalepke, bordure, lepilo v svinčniku

Kontaktni podatki

Hobby & Art
Ulica Mirka Vadnova 19
4000 Kranj

Dosegljivi smo

tel: 04 / 2366 590
fax: 04 / 2366-591
email:info@hobbyart.si

Hobby & Art ponudba

Spletna stran www.hobbyart.si za normalno delovanje spletne trgovine uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.