KOŠARICA Ni izdelkov. 0.00 €
Domov Ustvarjalne delavnice

Prijavite se na e-novičke!

Email
Vpišite vaš email naslov.

Zimske počitniške delavnice

Ponedeljek, 19.2. 2018 - Decopatch  tehnika in kovinski lončki za barvice

Kovinske embalažne osnove bomo najprej prebarvali z belo akrilno barvo. Na njih pa nalepili čudovite vzorčaste Decopatch papirje. Preizkusili se bomo v tehniki trganja papirja in pa glajenja celega kosa Decopatch papirja brez gubanja. Papir se na osnovo prilepi s pomočjo posebnega lepila, ki ga premažemo po osnovi in še enkrat po papirju. Na koncu, bomo na prvi posušen izdelek lahko nanesli tudi zaščitni lak. Tako si boste pridobili osnovno znanje Decopatch tehnike, ki jo boste lahko tudi doma s pridom uporabljali ( okrasni predmeti, darilna embalaža, pohištvo…)  Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Torek, 20.2.2018 - Izdelovanje prstana in obeska iz aluminijaste žice

Aluminijasta žica se zelo lahko upogiba in oblikuje, zato se jo enostavno lahko uporablja pri oblikovanju celih prstanov in raznoraznega okrasnega nakita. Na delavnici si boste v poljubni barvi izdelali prstan ali dva in obesek za na zapestnico ali verižico. Ugotovili bomo tudi katere vrste perl lahko uporabimo pri izdelavi prstana oz. obeska. Uporabljali bomo embossirano aluminijasto žico, ploščato in navadno. Glede na željo pri obesku, pa se bomo tudi naučili zaključiti ogrlico in zapestnico. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Sreda, 21.2.2018 - Nakit iz Fimo mase in različne tehnike zlatenja, ter barvanja izdelkov

Na delavnici si bomo izdelali nakit iz Fimo mase in spoznali razne tehnike barvanja polimerne gline.  Kot osnovni izdelek bomo naredili obesek, lahko pa  tudi osnovne elemente za prstane, broške ali pripadajoče uhančke. Prikazala bom uporabo zlatih lističev v Fimo masi, Pearl Ex metalne pigmente in  zlatenje z finimi bleščicami, akrilnimi barvami, alkoholnimi in akrilnimi tuši, Izink tuši, ter pigmenti v balzinicah za štampiljke. Naredili bomo razne odtise v material in ugotavljali kakšne odtise za seboj pustijo srajčke za embossiranje, štampiljke, brusni papir ... Ugotovili bomo s katerimi materiali si lahko pomagamo pri odtisih, oziroma, kako jih najbolje poudarimo.  Prve izdelke bomo tudi pekli, ter se pogovorili o zaključnih fazah pri oblikovanju iz polimerne gline. Torej govorili bomo o naknadnem barvanju pečenih izdelkov, brušenju, poliranju in vrtanju. Uporabljali bomo naprave za valjanje mase in aparat za graviranje in brušenje, zato je število udeležencev te delavnice omejeno. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Četrtek, 22.2.2018 - Osnove zaključevanja nakita

Naučili se boste uporabe vseh vrst karabinov in zaključkov glede na osnovo (laks, vrvica, več debelejših vrvic, najlonska vrvica, žica, spominska žica, zatezni vozel…), spoznali različne vrste klešč in žice, ter se naučili rokovanja z njimi. Izdelali si boste tudi enostaven nakit: zapestnico, verižico in uhane. Končni izdelek bo komplet nakita po vaših željah, ki ga boste z veseljem nosili ali pa podarili. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Petek, 23.2.2018 - Naredimo si Piši-briši tablo za na steno

Na delavnici si boste tokrat lahko izdelali poljubno dimenzijo Piši- briši table v poljubni barvi. Rob table bomo okrasili s servietno tehniko. Tabla je namenjena za pisanje s kredami ali krednimi flomastri. Na močno kartonsko osnovo bomo najprej nanesli akrilno ali pa kredno barvo in čez prelakirali s posebnim lakom, ki površino spremeni v Piši-briši tablo. Na zadnjo stran bomo nalepili tudi trikotnik za obešanje na steno. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe. Vabljeni!

 

Delavnice bodo potekala v prostorih trgovine Hobby & Art.
Od 16.00 do 18.00 ure.
Cena ene delavnice je 15 €
Cena tedenskega sklopa 5 x 2 uri  je 5
5 €


V ceno posamezne delavnice je vključen ves uporabljen material! 
Prijave so obvezne.

Vabljeni!

 

Prijave in informacije:
Telefon: 04 / 2366 590 
Elektronski naslov:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Mentorica: Zdravka Rihtaršič, likovna pedagoginja

 
Domov Ustvarjalne delavnice

USTVARJALNE IDEJE

barve za tekstil

Barve za tekstil

Ste se popackali? Bi radi poživili dolgočasno enobarvno majico? HobbyArt ima rešitev za vas...

Slikamo na steklo

Barve za steklo

Predstavljamo vam set barv za slikanje na steklo. Z uporabo šablon je to čisto preprosto.

voscilnica-s-sivanjem

Po šabloni šivana voščilnica

Zamudna tehnika s prelepim končnim rezultatom...
voscilnica-prikaz-embossing-tehnike

Prikaz Embossing tehnike

Potresemo embossing prah in ga pogrejemo, rezultat je ...
voscilnica_s_stempiljkami

Izdelava novoletne voščilnice

Štempiljke, bleščice, nalepke, bordure, lepilo v svinčniku

Kontaktni podatki

Hobby & Art
Ulica Mirka Vadnova 19
4000 Kranj

Dosegljivi smo

tel: 04 / 2366 590
fax: 04 / 2366-591
email:info@hobbyart.si

Hobby & Art ponudba

Spletna stran www.hobbyart.si za normalno delovanje spletne trgovine uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.