KOŠARICA Ni izdelkov. 0.00 €
Domov Ustvarjalne delavnice
Ustvarjalne delavnice
 

Ponedeljek, 24.4. 2017 - Tehnike poslikave in tiskanja na tekstil (laneni prtički)

Tehnik poslikave in ročnega tiskanja tekstila je zelo veliko, zato bomo tokrat na delavnici lahko preizkusili prav vse. Na kose lanenega platna bomo preizkusili vse tehnike: flomastre, konture, barve za tekstil, metalne barve in barve z bleščicami. Poizkusili bomo tiskati s pomočjo linoreza, štampiljk in šablon, naredili pa bomo tudi blokado barve s pomočjo prozorne konture in voska….tudi servietna tehnika na tekstil vam bo všeč….lanene prtičke bomo na koncu po želji tudi zarobili s šivalnim strojem. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe.

 

Več ...
 

Torek, 25.4.2017 - Osnove zaključevanja nakita

Naučili se boste uporabe vseh vrst karabinov in zaključkov glede na osnovo (laks, bombažna vrvica, več debelejših vrvic, najlonska vrvica, bakrena žica,aluminijasta žica, spominska žica, zatezni vozel…), spoznali različne vrste klešč in žice, ter se naučili rokovanja z njimi. Izdelali si boste tudi enostaven nakit: zapestnico, verižico in uhane. Končni izdelek bo komplet nakita po vaših željah, ki ga boste z veseljem nosili ali pa podarili. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe.

 

Več ...
 

Sreda, 26.4.2017 - Fimo masa, tehnika razpokanja in metalne bleščice

Na delavnici si bomo izdelali nakit iz Fimo mase. Spoznali bomo enostavno tehniko razpokanja Fimo mase, ki se naredi s pomočjo acetona in alkoholnih tušev. Prikazala bom možnosti uporabe metalnih bleščic v kombinaciji s štampiljkami, šablonami in poudarjenimi izbočenimi teksturami. Fine metalne bleščice se zelo dobro oprimejo sveže Fimo mase, tako naši izdelki dobijo popolnoma kovinski videz. Ugotovili bomo s katerimi materiali si lahko pomagamo pri odtisih, oziroma, kako jih najbolje poudarimo. Kot osnovni izdelek bomo izvedli obesek. Prve izdelke bomo tudi pekli, ter se pogovorili o zaključnih fazah pri oblikovanju iz polimerne gline. Torej govorili bomo o naknadnem barvanju pečenih izdelkov, brušenju, poliranju in vrtanju, kar bomo na delavnici seveda tudi preizkusili. Uporabljali bomo naprave za valjanje mase in aparat za graviranje in brušenje, zato je število udeležencev te delavnice omejeno. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe.

 

Več ...
 

Petek, 28.4.2017 - Chokerji…verižice

Izredno popularne verižice so letos Chokerji … to so verižice, ki se nosijo tesno ob vratu. Izdelali bomo tri različne variante, ter jih tudi zaključili na različne načine. Če bomo imeli dovolj časa, pa si bomo izdelali tudi pripadajoče zapestnice. Uporabili bomo zelo popularne obeske kovinskih peres in jih kombinirali z debelejšimi trakovi iz usnja in velurja. Prikazala bom tudi zaključevanje tekstilnih in čipkastih trakov s pomočjo podaljševalne verižice. Delavnica je primerna za otroke od 7 leta dalje, pa tudi za odrasle. V kolikor so otroci mlajši je potrebno spremstvo odrasle osebe.

 

Več ...
 


Domov Ustvarjalne delavnice

USTVARJALNE IDEJE

barve za tekstil

Barve za tekstil

Ste se popackali? Bi radi poživili dolgočasno enobarvno majico? HobbyArt ima rešitev za vas...

Slikamo na steklo

Barve za steklo

Predstavljamo vam set barv za slikanje na steklo. Z uporabo šablon je to čisto preprosto.

voscilnica-s-sivanjem

Po šabloni šivana voščilnica

Zamudna tehnika s prelepim končnim rezultatom...
voscilnica-prikaz-embossing-tehnike

Prikaz Embossing tehnike

Potresemo embossing prah in ga pogrejemo, rezultat je ...
voscilnica_s_stempiljkami

Izdelava novoletne voščilnice

Štempiljke, bleščice, nalepke, bordure, lepilo v svinčniku

Kontaktni podatki

Hobby & Art
Ulica Mirka Vadnova 19
4000 Kranj

Dosegljivi smo

tel: 04 / 2366 590
fax: 04 / 2366-591
email:info@hobbyart.si

Hobby & Art ponudba

Spletna stran www.hobbyart.si za normalno delovanje spletne trgovine uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.